Na Slovensku pribudlo 43 prípadov ochorenia COVID-19

27.03.2020 Bratislava

Bratislava 27. marca (TASR) – Na Slovensku pribudlo počas včerajška 43 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 stúpol na 269. Dnes o tom na tlačovom brífingu informoval premiér Igor Matovič.

Matovič doplnil, že v jednom prípade pozitívne testovaného na ochorenie COVID-19 ide o muža šoféra, ktorý rozvážal potraviny. Ten mal byť testovaný v súkromnom laboratóriu. Z ďalších 42 pozitívne testovaných sú dve osoby podľa slov premiéra "v rizikovej škále". Počas včerajška otestovali len v štátnych laboratóriách 912 ľudí a desiatky ďalších v súkromných laboratóriách

Jedna osoba s ochorením COVID-19 sa má nachádzať v kritickom stave. Podľa Krajčího sa nachádza na pľúcnej ventilácii. Ide o pacienta v rizikovom veku a má aj iné ochorenia. Vo viacerých nových prípadoch ide o mladých ľudí.

Slovensko zvýši testovanie na nový koronavírus

Počet testovaných na nový koronavírus na Slovensku sa má výrazne zvýšiť. Dopomôcť štátnym laboratóriám majú aj súkromné laboratóriá. V horizonte desiatich dní by mohlo prísť k testovaniu 4000 ľudí. Na tlačovom brífingu o tom dnes informovali predseda vlády Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí.
 

Vyberte región